Utställning och vernissage

Hej!

Den här veckan är hela huvudet fokuserat på det som händer här på fredag och lördag – utställning och vernissage. (Vernissage fredag 22/4 kl 19-21, sedan öppet även under skolans Öppet hus lördag 23/4 kl 10-15. Välkommen!)

Vi har under vårterminen haft kurs i utställningsarbete tillsammans med bildlinjen och keramiklinjen. Vi har jobbat i tvärgrupper som gjort olika saker, som marknadsföring, dokumentation och vernissage-eventplanering.

Min grupp har jobbat med utformning av utställningen, dvs hur saker ska hänga och stå i rummet. Det är ett fint men också lurigt rum med fantastisk utsikt (som riskerar att stjäla showen lite) och väldigt olika ljus beroende på väder. Det har varit intressant att fundera över och prata med varandra om hur vi kan använda rummet och sammanhanget för att konsten ska synas så bra som möjligt.

Så här ser det ut i rummet i vanliga fall:

"Ett stort halvcirkelformat rum med en hel vägg med fönster där havet och himlen syns. Det står en whiteboardtavla och ett bord med stolar i mitten och fler stolar längs hela väggen. På delar av golvet ligger plast."

(Jajamensan, det är havet.)

…och det som är kvar för oss att göra nu är att flytta in och sätta upp allt. På fredag kommer hela rummet att vara fyllt med ett väldigt blandat urval av saker vi skapat under året.

Något jag inte väntade mig när jag sökte till textillinjen var att det skulle vara så mycket gemensamma lektioner och projekt med bildlinjen och keramiklinjen. I början kändes det lite rörigt men nu är det kul, både för att vi inspirerar varandra genom att mötas över materialgränserna och för att det helt enkelt är fint att vara en lite större grupp ibland.

Anna, deltagare på Textillinjen

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Information, kursinnehåll, Textil konst och formgivning, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *