Om utbildningen

Experimentera – skapa – utveckla

 • Vill du satsa på ett framtida yrke inom textildesign?
 • Har du ett intresse av att förverkliga dina idéer i textil?
 • Vill du fördjupa och vidareutbilda dig inom textilt hantverk?

Då är du välkommen till Löftadalens textilutbildning. Här får du en god grund inom ett brett utbud av textila tekniker och möjlighet att utveckla ditt formspråk inom formgivning, hantverk och konstnärlig gestaltning.

Vi kombinerar hantverkskunnande, färg och form med friare konstnärliga uttryck. Vi arbetar med de textila teknikerna textiltryck, väv, ulltovning, broderi, stickning och experimenterar med tygmanipulation.

Form- och skissövningar lär dig att utveckla och formge dina idéer till textila arbeten. För dig som vill fördjupa dig inom ett valfritt textilt område finns möjlighet till ett andra år.

Utbildningen vänder sig till dig som:

 • Vill satsa på ett framtida yrke inom textil – formgivare, designer, mode, scen- och teater, hantverkare, modist, konstnär.
 • Tycker att det är spännande att skapa och vill fördjupa dig inom formgivning och konsthantverk.
 • Vill vidareutbilda dig inom ett yrke.

En kommentar till Om utbildningen

 1. ewa-christine stenport skriver:

  Hej
  Jag skulle vilja fördjupa mitt arbete ytterligare, har läst textil design i Linköping och även formgivning 1 och 2 i Linköping. Har också studerat broderi, knyppling och ull även detta i Linköping och då på universitetet. Har även gått i Göteborg broderi och garn men så lades detta ner. Jag skulle ha sista året där jag skulle specialisera mig mer renodlat, men detta lades också ner. Är i min andra ungdom men jag tror ändå att jag kan vara både en resurs för en yngre grupp och att jag kan hitta egen stimulans och utveckling trots min ålder. Skulle uppskatta om jag fick ett svar. Bor i Halland. Kan tänka mig ett andra år hos er men skulle vilja samtala om och kring detta.
  Med vänlig hälsning
  ewa-christine stenport

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *